Nove gume za prikolice za prijevoz glomaznog tereta upotpunjuju obitelj proizvoda Conti Hybrid

• Gume za prikolice mega linijaša u veličinama 435/50 R 19.5 i 445/45 R 19.5, za regionalni prijevoz i prijevoz na dugim relacijama, uz efikasnu potrošnju goriva
  • Otpor kotrljanja manji za 15 posto
  • Optimizirano habanje i usavršen dizajn gazne površine, za postizanje znatno duljeg životnog vijeka služenja
  • Mogućnost obnove gazne površine omogućava optimizaciju održivih troškova

Hanover, Njemačka, 18. kolovoza 2015. Kod prijevoza glomaznog tereta velike težine, bitna je optimizacija svakog kubičnog metra prostora za utovar. Continental je razvio nove gume za prikolice, specijalno za mega linijaše, koje omogućavaju maksimiziranje ukupno dozvoljene visine od četri metra. Guma Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 predstavlja najnoviji dio Continentalovog portfelja. Nove gume za prikolice u veličinama 435/50 R 19.5 i 445/45 R 19.5, imaju karakteristiku velike nosivosti i optimalnog vijeka trajanja, u kombinaciji s nižim promjerom. Baš kao i usporedive gume formata 22.5", nove gume Conti Hybrid 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 omogućavaju osovinsko opterećenje od 9 tona. Istovremeno one omogućavaju najbolje moguće iskorištenje unutarnje visine za teret od 3 metra, kad se koriste na poluprikolicama mega linijaša. Optimizirane konture tih guma te izbalansirana distribucija tereta stvaraju kod tih guma za prikolice ujednačen uzorak habanja, što doprinosi njihovom duljem vijeku trajanja. Inženjeri za razvoj guma također su uspjeli smanjiti otpor kotrljanja ovih novih guma za prikolice za 15 posto, u usporedbi s njihovim prethodnikom. Kao rezultat toga, obje gume su klasificirane u kategoriju "B" po efikasnosti u potrošnji goriva, prema EU sustavu deklariranja vrijednosti na gumi. Gume Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 smanjuju potrošnju goriva kako u regionalnom, tako i u prijevozu na velike udaljenosti.

Nove gume za prikolice, Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 odlikuju se maksimalno dugim životnim vijekom, a također značajno poboljšavaju efikasnost potrošnje goriva u regionalnom prijevozu glomaznog tereta kao i pri prijevozu na dugim relacijama.

Konture i dizajn gazne površine nove gume čine ove gume za prikolice posebno robusnima, a naročito u području ramena. Zajedno s tzv. "Uzorkom većeg volumena," kojeg karakterizira velki volument (količina gume u gaznoj površini, te osobine jamče dugi životni vijek i ujednačeno habanje. Optimizirani dizajn unutarnjih utora u gaznoj površini spriječava zadržavanje kamenja. Vanjski utori u gaznoj površini konstruirani su tako da budu posebno robusni, kako bi optimizirali životni vijek gume.

Obje gume, i Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 sadrže oznaku M+S (blato i snijeg).

Baš kao i sve ostale gume iz obitelji Conti Hybrid, obje nove gume za prikolice konstruirane su za rad s provjerenim rješenjima ContiLifeCycle. Specialni indikatori u gaznoj površini vrhunskog kućišta prikazuju dubinu potrebnu za obnovu utora. Uz to, kućište guma Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 odlikuju se patentiranim AirKeep® unutarnjim plaštem nepropusnim za zrak, koji spriječava curenje pritiska zraka. Novi čelični štitnik korda u obruču te novi sastav gumenog sloja remena optimiziraju mogućnost obnove gaznog sloja tih guma.

Obitelj proizvoda Conti Hybrid uključuje gume sljedećih veličina:

Conti Hybrid HS3

Dimenzije gumeIndeks nosivosti i brzineEfikasnost potrošnje gorivaPrianjanje na mokromBuka gume
245/70 R 19.5136/134 MDC74 dB (A)
265/70 R 19.5140/138 MDC74 dB (A)
285/70 R 19.5146/144 MCC74 dB (A)
305/70 R 19.5148/145 M CC76 dB (A)
385/55 R 22.5160/000 K (158/000 L)CB73 dB (A)
386/65 R 22.5160/000 K (158/00 L)CB73 dB (A)
275/70 R 22.5148/145 MCB69 dB (A)
315/70 R 22.5154/150 L (152/148 M)CB70 dB (A)
315/70 R 22.5156/150 L (154/150 M)CB70 dB (A)