Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Želimo dati podršku našim zaposlenicima na njihovom putu osobne karijere.

article_66w_image1

Obim poslovanja Guma za gospodarska vozila raste. Novi strateški smjer, baš kao i nove tehnologije i novi proizvodi utiru put u budućnost. Kvalificirani i motivirani zaposlenici odlučujući su faktor koji omogućuje da se stvarno može slijediti taj put. Diana Hoppe, Voditelj Ljudskih resursa (HR), dala je jedan intervju u kojem je govorila o poslovnoj jedinici Gume za gospodarska vozila (CVT) kao globalnom, atraktivnom poslodavcu.

Gospođo Hoppe, kako zamišljate odjel Gume za gospodarska vozila (CVT) kao atraktivnog poslodavca?

“Naši zaposlenici vjeruju da je potencijal za rast Guma za gospodarska vozila jednako interesantan kao i inovativna snaga tog odjela, razmjer njegovih tehničkih aplikacija, njegovi izazovni procesi i raznolikost njegovih proizvoda. Oni također visoko cijene horizontalnu hijerarhiju, koja im omogućuje da se  o pojedinim pitanjima slože brzo i efikasno. To se pokazalo na međunarodnim radionicama za zaposlenike, koje smo prošle godine realizirali s temom: Atraktivne karakteristike CVT odjela.

Ako uzmemo da sam potpuno zadovoljan/na mojim poslom u odjelu Gume za gospodarska vozila, kako se dalje mogu razvijati?

“Mi dajemo podršku našim zaposlenicima u podizanju njihovih kvalifikacija - kako u pogledu njihovog ponašanja kao menadžera, tako i njihovih tehničkih, društvenih i metodičkih vještina. Također postoje programi za razvoj gdje se može steći iskustvo u radu na projektima, ali i rad kroz nekoliko funkcija. Naš je cilj da pomognemo zaposlenicima da prevladaju moguće strahove od rada na nečem posve novom. Kad govorimo o budućim tehnologijama, posebno je važno da se također misli dalje od guma. Continental ima mnogo toga što može ponuditi, jer smo jedini dobavljač za automobilsku industriju koji nudi gume, ali i drugu tehnologiju. Naši zaposlenici trude se razumjeti nove tehnologije, razviti inovativne proizvode i također gledati dalje od svojih horizonata, kad se radi o tehnologiji gume.”

Je li moguće ostvariti karijeru koja nije samo unutar vaše stvarne profesije?

“Ovdje u odjelu Gume za gospodarska vozila (CVT), obraćamo više pažnje na stvaranje uvjeta za izgradnju indivualnih karijera, čak i karijera kroz nekoliko funkcija kako bi omogućili zaposlenicima da steknu širi raspon kvalifikacija. Neću moći naučiti razmišljati na inovativan način, ako uvijek radim jedan te isti posao. U najboljem slučaju, zaposlenici mogu raditi u drugim odjelima, odlaze u inozemstvo – bez obzira je li to sada kad su u korporaciji, ili je to bilo prije nego što su došli u  Continental – te su imali neki drugi posao. Karijera ne znači samo penjati se prema vrhu – tu se također radi o rastu u pogledu opsega i odgovornosti. Jedna važna stvar koju treba imati na umu je da je svaki put karijere individualan. I molimo vas da imate na umu da nismo “samo” proizvođač guma, već vodeći dobavljač automobilske industrije širom svijeta. Temeljeno na cjelokupnom porfelju Continentala, možemo ponuditi široki spektar mogućnosti izvan guma, koje su koncentrirane oko budućih tehnologija.”

Nisu li jezične vještine također važne?

“Apsolutno! S obzirom da CVT ima globalno poslovanje, vještine korištenja engleskog jezika dobivaju sve veću važnost. Iako se engleski jezik već govori na određenom broju područja, nemaju svi zaposlenici vještine engleskog jezika koje su im potrebne. Ako zaposlenici žele pomak prema centralnim  ulogama ili prema međunarodnim projektima, to će biti teško postići bez engleskog. Stoga povećavamo naglasak na tome da kvalitetne vještine u engleskom jeziku budu preduvjet za zapošljavanje novih zaposlenika.  Isto tako našim zaposlenicima ćemo ponuditi još više tečajeva kao bismo im pomogli da u budućnosti podignu razinu svojih vještina u engleskom jeziku. I, s obzirom da svi govorimo engleski, nemojte zaboraviti kakvu prednost to znači:  Mi zapošljavamo ljude koji ne trebaju znati niti riječi njemačkog jezika, čak ni u Njemačkoj.“