Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Samo polako? Ne dolazi u obzir!

Wilhelm Pollmer nosi uokolo svoje naočale za čitanjeu džepu na prsima, za slučaj da treba pročitati sićušne brojke na kugličnom ležaju. Njegova nova pomična mjerka ima elektronski zaslon. "Ovo sad vidim bez pomoći," kaže ovaj 59-godišnjak sa smješkom. "Inače, ništa se nije promijenilo." Conti institucija, Wilhelm Pollmer radi u Korbachu već 44 godine: On održava i servisira strojeve koje Continental koristi za proizvodnju specijalnih guma za gospodarska vozila. 

article_66w_image1

On započinje svoju smjenu u 5:15 ujutro i završava u 13:45. Prije nekoliko godina, kad je Wilhelm Pollmer bio upitan bi li želio nastaviti raditi u ranoj smjeni, on je odmah rekao da želi. "Stvarno volim bitiu mogućnosti da se odmorim u podne. Ne moram više ovdje lutati uokolo noću." To je sada posao za druge, mlađe kadrove. Oni su se uvijek mogli starijem kolegi obratiti za poneki savjet Na primjer, kad su potrebne manualne vještine, što je česti slučaj kod preoblikovanja alata (razni tipovi i veličine zahtijevaju različite kalupe za zelenu gumu). Ili ako je vratilo puklo: Wilhelm Pollmer je poznat po tome da je zavario pomični dio što je funkcioniralo dok nije došao naručeni dio. 

Manualne vještine je stekao počevši odozdo prema gore, započevši svoje naukovanje kao monter strojeva krajem 60.ih godina u Continental ovoj poslovnoj jediniciGume za bicikle. "Započinjali bismo s turpijanjem, kako bismo grumen željeza načinili lijepim i s kutevima," sjeća se Pollmer sa smješkom. Kako bi držao korak s tehnološkim napretkom cijelim putem, često je pohađao tečajeve osposobljavanja. Hidraulika, pneumatika - danas su svi aspekti proizvodnje gume pod kontrolom kompjutera. "Formule se pohranjuju u kompjuter; jednostavno trebate navestikoju gumu želite kreirati - stroj sve zna."

1993. godine Pollmer je prešao u Odjel guma za komercijalna vozila nakon što se proizvodnja u Korbachu proširila. Nikad nije želio napustiti Continental: "Živim u blizini, kompanija je ugledna  i osjećam se veona vezan na nju. Napokon, radim ovdje od mog naukovanja. "A što bi danas napravio drugačije? "Ništa," smije se strojarski monter. "Možda bih išao u školu malo duže."

Wilhelm Pollmer se ne boji što će postati umirovljenik. Dvojica od njegovih kolega su se već povukla; "U kontaktu smo, ozivamo se međusobno na Božićne zabave." Čak i kod kuće njegove manualne vještine nađu si mnogo posla: Pollmer vodi brigu o kući i vrtu, šiša travu, siječe drva za ogrijev za zimu i popravlja automobile svoje dvoje djece. "Moja mi žena uvijek kaže, imaš doma dosta posla - ne moraš više odlaziti u tvornicu."