stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Nove gume niskog profila s velikim kapacitetom nosivosti za prijevoz glomaznog tereta

Conti EcoPlus HD3

05/03/2015
  • Continental stavlja na tržište novu gumu za pogonsku osovinu, veličine 315/45 R 22.5
  • Velika nosivost karkase zahvaljujući izradi pojasnog sloja tehnologijom 0
  • Novi dizajn gaznog sloja jamči postizanje velike kilometraže uz efikasnu potrošnju goriva

Hanover, Njemačka, 5. svibnja 2015. Strože provjere poštivanja ukupne dozvoljene visine krupnog tereta u transportu predstavljaju prevozničkim tvrtkama značajni problem i zahtijevaju nove koncepte vozila. Guma Conti EcoPlus HD3 je prva guma za pogonsku osovinu koju je njemački proizvođač prvoklasnih guma razvio isključivo za niska vozila. Ova guma veličine 315/45 R 22.5 je specijalno dizajnirana prema zahtjevima segmenta prijevoza krupnog tereta i usprkos njenom malom promjeru ona je pogodna za opterećenja osovina od 11.6 tona, pri montaži dvostruke gume. Uključivanje najnovije tehnologije čini ovu gumu niskog profila najnižom u svojoj klasi, omogućavajući najbolju moguću upotrebu unutarnje visine prikolice od tri metra, bez da se premaši ukupno najviša dozvoljena visina.

20150305conti-ecoplus-hd3-Image01

The Conti EcoPlus HD3, size 315/45 R 22.5, for the drive axle.

Maksimalna zakonom dozvoljena vanjska visina od četiri metra je stalni problem upravitelja voznog parka. Upotreba konvencionalnih guma za kamione kao što je serija 60 ne omogućava potpuno iskorištenje unutarnje visine za teret, bez prekoračenja maksimalne dozvoljene ukupne visine. Nova guma Conti EcoPlus HD3 315/45 dizajnirana je specijalno za pogonsku osovinu niskog profila. Promjera tek 852 milimetra, ona smanjuje visinu petog kotača vučnog vozila kako bi se osiguralo da se ne premašuje dozvoljena vanjska visina. Prilikom razvoja te gume Continental je usko surađivao s proizvođačima kamiona i prikolica koji su u cijelosti promijenili koncepte svojih vozila.

Guma Conti EcoPlus HD3 315/45 ima mnogo manji promjer nego usporediva guma serije 60s. Kod montaže dvostruke gume ova guma je još uvijek pogodna za osovinsko opterećenje od 11.6 tona jer je pojasni sloj konstruiran upotrebom tehnologije 0°. Kako bi se postigle uže bočne stijenke kod ove niskoprofilne gume, za karkasu gume je upotrijebljeno specijalno uže. Taj vrlo stabilan, no savitljiv materijal omogućava da kućište s lakoćom izdrži lokalne visoke savijajuće terete.

Promjer ove niske gume također predstavlja poseban izazov za sastojak gaznog sloja koji sadrži kaučuk. Zbog njihove manje obodne kružnice kotrljanja, gume niskog profila prirodno imaju manji volumen habanja. Novi sastojak kaučuka u gumi Conti EcoPlus HD3 315/45 jamči optimalno habanje gazne površine uz nizak otpor kotrljanja.

20150305conti-ecoplus-hd3-image02

The ideal partner for this low-profile steer axle tire is the new Conti EcoPlus HS3, size 355/50 R 22.5.

Kao i sve Continentalove gume Generation 3, guma Conti EcoPlus HD 3 315/45 koristi obnovljivu prvoklasnu karkasu koja se odlikuje patentiranim unutarnjim slojem AirKeep® koji se brine da ne dođe do neprimjetnog gubitka komprimiranog zraka. Gazni sloj kome se mogu obnavljati utori produžuje život trakcije gume i čini je ekonomičnijom. Bočna stijenka gume Conti EcoPlus HD3 315/45 sadrži oznaku M+S i 3-Peak Mountain Snowflake (Pahuljica na planini s tri vrha) (3PMSF), što ju također čini sigurnim odabirom za ceste pokrivene snijegom.

U mjesecima koji su pred nama portfelj gume Conti EcoPlus povećat će se s gumom Conti EcoPlus HS3, veličine 355/50 R 22.5. Zajedno s gumom Conti EcoPlus HD3 315/45, ova niskoprofilna guma za upravljačku osovinu predstavlja idealan izbor za vučne jedinice i poluprikolice kod transporta glomaznog tereta.

Guma Conti EcoPlus HD3 315/45 i Conti EcoPlus HS3 355/50 dobrodošli su dodatak u obitelji guma koje su dizajnirane specijalno za promet na velikim udaljenostima te za regionalni transport s čestim korištenjem autoputa.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas