Continental demonstrira svoja rješenja u području guma i telematike na sajmu inter airport Europe 2015

28/12/2015
  • Isticanje Continentalovog portfelja proizvoda za vožnju na zemlji na aerodromima
  • Veća efikasnost flote vozila uz ContiFlexBox i ContiPressureCheck™
  • Otkrivanje nove gume za logistiku na stajanki na početku sajma

Hanover, 8. rujna 2015. Od 6. do 9. listopada vrata Minhena bit će otvorena za inter airport Europe, vodeći međunarodni sajam u aerodromskom sektoru. Zajedničkim nastupom dvaju poslovnih odjela, Continental specijalne gume za gospodarska vozila (CST) i Continental gume za kamione, njemački proizvođač vrhunskih guma, Continental, također će biti prisutan kao izlagač, demonstrirakući svoj opsežni asortiman guma za vožnju po zemlji u međunarodnim središtima zračnog prijevoza.  Na svom će štandu ova dva poslovna odjela predstaviti gume za vozila koja se koriste u prijevozu putnika i zrakoplova. Uz to, predstavit će ContiFlexBox, novo telematičko rješenje namijenjeno specijalnim gumama, te također već na terenu dokazan sustav ContiPressureCheck™, sustav za praćenje pritiska u gumama za specijalne gume te za gume za gospodarska vozila. Ta dva inovativna proizvoda daju značajan doprinos u smjeru povećanja razine efikasnosti i sigurnosti vozila kod flota koje provode svoje radne operacije na zemlji. Posjetitelji sajma mogu pronaći Continental na štandu 1442 u dvorani B5.

Julian Alexander, poslovni linijski menadžer za upravljanje materijalima u Continental CST odjelu, objašnjava: “S obzirom na sve veći broj putnika i sve veći obim teretnog prometa, brzina, efikasnost i minimalno vrijeme čekanja su presudni faktori u logistici stajanki. Našom inovativnom gumom i telematičkim proizvodima, voditeljima flota za vožnju po zemlji nudimo prilagođena rješenja koja zadovoljavaju visoke standarde kompanija koje rade u aerodromskom sektoru.”

New content item

Continentalove pune gume CS20 sada se proizvode u novim dimenzijama od 6.00-9, 7.00-12 i 7.50-15 te su savršeno pogodne za upotrebu na vučnim vozilima (traktorima) na aerodromima.

Continental CST će također predstaviti jedno rješenje u vidu nove gume za teretne kamione i kamione za prtljagu. Daljnji detalji o proizvodu bit će najavljeni na početku sajma inter airport Europe.

Continentalove gume za kamione demonstrirat će gumu Conti Urban HA3 275/70 R 22.5 kao gumu za sve osovine za autobuse, te gumu za pogonsku osovinu Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, kamionsku gumu koja postiže veliku kilometražu, a koja se također može koristiti na kamionima-cisternama.

New content item

Telematička rješenja koja obuhvaćaju ContiPressureCheck™ i ContiFlexBox omogućavaju efikasno upravljanje flotom, a koje se još dodatno može povisiti prikupljanjem, stavljanjem na raspolaganje i prosljeđivanjem podataka vezanih na gumu i na samo vozilo.

Rješenja za gume za gotovo svaki tip vozila

Bez obzira radi li se o transporterima kontejnera, kamionima za vršenje usluga, traktorima za guranje ili pak autobusima za prijevoz putnika, Continental nudi međunarodnim avio kompanijama i aerodromima kompletan asortiman rješenja guma za vršenje operacija vožnje na zemlji, obuhvaćajući industrijske, automobilske kamionske, a također i višenamjenske gume. Continentalov portfelj specijalnih guma uključuje punu gumu CS20, koja je dostupna u novim dimenzijama od 6.00-9, 7.00-12 i 7.50-15 od prve polovine 2015. godine. Ta puna guma je idealno prilagođena za upotrebu na traktorima (vučnim vozilima). Svojim inovativnim dizajnom s dvostrukim L, te s njenom zaokruženom konturom utora ona pruža izvrsnu trakciju i posjeduje dobru sposobnost samočišćenja. Dizajn zatvorenog ramena značajno smanjuje vibracije u usporedbi s varijantama koje imaju blokove u gaznoj površini, što ima za rezultat tišu i glađu vožnju. Pucanja i trošenje tipa „peta i palac“ smanjeni su zahvaljujući konstrukciji zatvorene bočne stijenke.

New content item

Guma za autobus, Conti Urban HA3 275/70 R 22.5, jamči postizanje velike kilometraže i optimalnu sigurnost u vožnji tijekom cijele godine.

Gumom Conti Urban HA3 275/70 R 22.5, Continentalov odjel guma za kamione predstavlja specijalnu gumu koja se može montirati na sve osovine autobusa koji se koriste na aerodromima za prijevoz putnika između terminala i zrakoplova. Ta guma jamči izvrsno upravljanje i prianjanje čak i na mokrim cestama – čime se jamči udobnost i sigurnost putnika. Ona je također dostupna kao Scandinavia zimska guma.

Uz demonstriranje guma za kamione Continental, tu je i guma za kamione Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5, koja se također može upotrijebiti kao pouzdana guma za pogonsku osovinu za kamione-cisterne. Ta guma nudi postizanje velike kilometraže i posebno dobru trakciju kako za vrijeme ubrzavanja, tako i za vrijeme kočenja na mokrom. Posjeduje oznaku za blato i snijeg (M+S) te oznaku pahuljice na tri planinska vrha (3PMSF).

New content item

Guma za kamione Conti Hybrid HD3 315/80 R 22.5 omogućava postizanje velike kilometraže i može se koristiti na pogonskoj osovini kamiona-cisterni.

Veća učinkovitost u upravljanju flotama uz pomoć sustava ContiFlexBox i ContiPressureCheck™

Baš kao što će se demonstrirati pune gume, Continental CST će demonstrirati i novo telematičko rješenje, ContiFlexBox, koje je razvijeno za upotrebu na vozilima sa pneumatičkim gumama. Taj će sustav nadopuniti već uspješan sustav praćenja pritiska u gumama, ContiPressureCheck™, prikupljanjem i korištenjem referentnih podataka za gumu i za vozilo, te njihovim odašiljanjem na centralni server. Taj je sustav ugrađen u kabinu vozača unutar vozila, te nadopunjuje ContiPressureCheck™, sustav za praćenje pritiska u gumama, koji koristi senzore unutar guma za automatsko mjerenje njihovog pritiska i temperature. Čak štoviše, GPS signal u ContiFlexBox-u, omogućava dodatno mjerenje podataka referentnih za vozilo, poput broja sati rada i trenutne lokacije vozila. Prikupljene informacije omogućavaju voditeljima flota da minimaliziraju rizike od oštećivanja guma kao i da smanje sate gubitka vremena, te da smanje izdatak potreban za redovito, vremenski zahtjevno održavanje. Na taj način može se unaprijediti efikasnost flote, smanjuju se troškovi rada i utjecaj na okoliš zahvaljujući manjoj emisiji CO2 , te dulji koristan životni vijek guma. Obje se tehnologije mogu koristiti takoreći na svim vozilima za vršenje operacija koje zahtijevaju vožnju na zemlji. Objedinjeni sustav koji objedinjuje ContiFlexBox i ContiPressureCheck™ bit će dostupan od 2016. godine.

Ute Weiß

Communications/PR Manager